Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Adaptační kurzy 6. tříd

V průběhu pěti dnů se na adaptačním kurzu v rekreačním středisku Štíří důl u Krucemburku vystřídaly obě naše třídy, 6.A a 6.B. Každá třída tam strávila tři dny, během kterých jsme měli možnost lépe se seznámit a začít vytvářet nový kolektiv.   

Cesta do Štířího dolu byla zajímavá. Nejprve jsme jeli vlakem do Ždírce nad Doubravou, a pak jsme šli pěšky lesem až na místo, což byla skvělá příležitost si povídat a trochu se odreagovat před samotným programem.  

Během kurzu jsme hráli různé hry a aktivity, které nám pomáhaly se lépe poznat a naučit se spolupracovat. Bylo to hodně o týmové práci a komunikaci, ale také jsme měli čas si jen tak odpočinout nebo si povídat. 

Většina z nás přišla z různých tříd a škol, takže jsme se ještě dobře neznali. Kurz nám ale dal skvělou příležitost se sblížit, pomohl překonat počáteční nejistotu a obavy z nového prostředí. Díky společným zážitkům a aktivitám jsme si vytvořili první přátelství a zjistili, že máme hodně společného. Teď už známe navzájem svá jména, víme, kdo má jaké zájmy. Do školy jsme se vrátili s tím, že se začínáme cítit jako kolektiv, který společně zvládne další školní rok. 

Žáci 6. A a 6. B 

Back to top